Statul roman da mai multi bani spitalelor private

Reprezentantii Societatii Romane de Nefrologie (SRN) protesteaza fata de modul in care statul aloca fonduri pentru dializa, considerat “discriminatoriu”. Ei sustin ca Ministerul Sanatatii prefera centrele private, astfel ca, din acest motiv, spitalele publice nu vor mai putea dializa bolnavii cu insuficienta renala acuta aflati in coma.

“Din pacate am fost obligati sa anuntam autoritatile de sanatate publica despre faptul ca am inchis centrele de dializa din Capitala din spitalele publice, dupa ce Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat ca nu ne va aloca aceleasi sume ca in sistemul privat, ci de aproape cinci ori mai putin, potrivit conducerii Societatii.

Reprezentantii SRN mai spun ca in spitalul public o dializa pentru insuficienta renala acuta in cazul unui pacient in coma se plateste la nivel de caz rezolvat, in conditiile in care la unitatile medicale private, statul plateste procedura in sine, adica de cinci, chiar zece ori mai mult.

Managerul Spitalului “Sf. Ioan” din Capitala, prof. Alexandru Ciocalteu, a declarat ca a cerut recent Directiei de Sanatate Bucuresti sa inchida centrul de dializa, intrucat CNAS a refuzat sa aloce bani pentru functionarea unitatii. “Din pacate, suntem un spital de urgenta. Vin bolnavi in stare grava, in coma, care au nevoie de dializa. Fondurile alocate de CNAS sunt mult mai mici decat cele acordate sistemului privat pentru aceste proceduri. Din pacate costurile dializei sunt mari si nu putem sa tratam aceste cazuri ca pe oricare alte cazuri care nu presupun cheltuieli foarte mari”, a mai spus Ciocalteu.

Sursa: Cotidianul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns