Slovacia: Informatizarea sistemului public de sanatate, aproape de final

Slovacia se numara printre putinele state din lume care au demarat o informatizare ampla a sistemului de sanatate, proces care va reduce considerabil costurile de functionare ale sectorului. Licitatia publica organizata de Ministerul Sanatatatii din aceasta tara pentru preluarea proiectului de informatizare a fost castigata de Ness Technologies, un furnizor de servicii IT cu afaceri in 18 tari, care aproape a finalizat implementarea primei faze de informatizare.

Prima faza a proiectului national demarat de guvernul slovac este evaluata la circa 32,4 milioane de euro, in conditiile in care doar dezvoltarea si implementarea sistemului software este estimata la 17,8 milioane de euro, potrivit lui Peter Linhart, reprezentant al Ness Technologies, unul dintre invitatii prezenti la conferinta eHealth 2010, organizata joi in Bucuresti.

Printre etapele primei faze implementate in Slovacia se numara: crearea unui Portal National de Sanatate care sa asigure furnizarea de informatii centralizate catre pacienti, catre personalul din domeniul sanatatii si catre organizatii externe, realizarea unui sistem electronic de programare a consultatiilor (asa-numitul eAllocation), crearea unor procedee electronice de prescriptie si furnizare a medicamentelor (ePrescription si eMedication) si crearea unui card de sanatate, Electronic Health Book, pentru fiecare cetatean slovac, ce furnizeaza date medicale despre pacienti atat medicilor, cat si bolnavilor.

Sursa: GhidCabinet.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Slovacia: Informatizarea sistemului public de sanatate, aproape de final”

  1. axel A spus:

    ai nostri au “papat” conform cifrelor dvs poate mai bine de 40 mil. euro si tot varza suntem. e bine. pentru unii. ceilalti, 22 de milioane, suntem de vina ca suntem furati. si fu..dar nu pot scrie aici ce-mi trece prin minte si degete, acest loc fiind , dupa parerea mea , chiar un site decent, de bun simt si bine informat , si nu merita chiar tot “noroiul” de care suntem in stare din cauza ca traim in Romania.

Lasa un raspuns