SJU Vaslui se confrunta cu deficit acut de personal

Spitalul Judetean de Urgente (SJU) Vaslui se confrunta cu o criza acuta de personal. Astfel, doar anul trecut noua medici au parasit sistemul romanesc pentru un job in strainatate. In acest an insa, numarul medicilor din cadrul unitatii sanitare care pleaca pentru a-si desfasura activitatea in afara tarii s-a dublat.

“In raport cu anii anteriori pot sa spun ca numarul colegilor mei care pleaca in strainatate este de 12 ori mai mare decat inainte de 1989, cand nu era inregistrat niciun caz de acest fel. Suntem la jumatatea anului si deja noua medici au parasit sistemul. Tendinta este in crestere, iar acest lucru este vizibil de cativa ani, fara ca cineva sa ia vreo masura. A devenit periculos sa practici o astfel de meserie, fiindca nu ai cu ce lucra. Intri in garda si nu ai echipamentele necesare, nu ai medicamente”, a explicat dr. Mircea Zavate, presedintele Colegiului Medicilor filiala Vaslui.

La Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui deficitul este de 70 de medici si 170 de asistente. In institutiile sanitare vasluiene, doar o treime din schema de incadrare este ocupata. Specialitatile medicale deficitare sunt medicina de urgenta, psihiatria, oncologia, urologia si diabetologia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns