Seful DSP Bucuresti, demis pentru angajari ilegale

Daniel Popescu, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti va fi demis la ordinul ministrului Sanatatii, Cseke Attila, pentru “grave nereguli constatate in managementul resurselor umane, angajari ilegale si incadrarea pe posturi cu incalcarea prevederilor legale”, potrivit reprezentantilor MS.

Totul a inceput cand mai multi salariati ai DSP au sesizat Ministerul Sanatatii asupra unor nereguli care se petrec in cadrul institutiei. Echipa de control a Ministerului a initiat o actiune de verificare a activitatii DSP Bucuresti. Potrivit MS, “in DSP Bucuresti a fost incadrat personal pe functii publice fara a se sustine concurs si fara a fi indeplinite conditiile obligatorii referitoare la recrutarea sau angajarea functionarilor publici”.

La fel s-a procedat si in cazul angajarilor pe perioada determinata si control partial de munca, fara respectarea Codului Muncii. Astfel, in DSP Bucuresti, unul dintre juristi a fost angajat cu norma intreaga prin ordin verbal al directorului coordonator si nu prin concurs, asa cum prevede legea. Mai mult, viza de legalitate pentru aceasta angajare a fost data de catre sotia juristului care ocupa si ea o functie de consilier juridic in acelasi compartiment.

Daniel Popescu nu a putut dovedi prin niciun document ca aceste posturi au fost ocupate prin concurs de catre cei doi soti. Acestia vor trebui sa restituie veniturile incasate ilegal. Mai grav, directorul coordonator al DSP Bucuresti “a mentinut fara justificare un angajat care, legal, trebuia sa iasa la pensie cu 5 ani in urma”, potrivit MS. Acesta ocupa si in prezent functia de sef Serviciu Administrativ, Aprovizionare si Mentenanta. Are 69 de ani si 6 luni, desi conform legii trebuia sa se pensioneze de la 65 de ani.

Daniel Popescu a preferat sa ignore si cazul unui inspector care, pana la data de 25 noiembrie 2009, trebuia sa-si exprime in scris optiunea intre suspendarea platii pensiei pe durata executarii activitatii sau incetarea raporturilor de munca. Termenul de 15 zile in care trebuia exprimata in scris optiunea a fost depasit insa cu aproape 1 an. Incepand cu 8 decembrie 2009, inspectorul a intrat in concediu medical, prezentand conducerii DSP opt certificate de concediu medical care au acoperit consecutiv o perioada de 90 de zile, pana la data de 18 martie inclusiv.

Dupa aceasta perioada, incepand cu data de 19 martie, inspectorul a solicitat conducerii DSP Bucuresti efectuarea unui concediu fara plata, pentru o perioada de 180 de zile, concediu care a fost aprobat de directorul institutiei.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns