Romanii prefera medicina naturista

Majoritatea romanilor apeleaza la tratamente naturiste, iar trendul este similar cu ceea ce se intampla la nivel mondial, potrivit medicilor. Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 70% din populatia lumii prefera tratamentele naturiste pe baza de extracte din plante ca prima solutie in tratarea diferitelor afectiuni.

“Perioada prin care trecem e dominata de cresterea numarului de afectiuni cauzate de scaderea imunitatii, de sporirea incidentei bolilor infectioase si de intensificarea dependentei de anumiti stimulenti precum cafeaua, tutunul si bauturile alcoolice. Acest lucru ii determina pe majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente naturiste”, potrivit lui Dan Dimitriu, medic specialist in medicina interna in cadrul Centrului Medical Unirea.

Specialistii mai sustin ca tratamentele pe baza de plante sunt mai bine tolerate de organism, nu au efecte secundare, spre deosebire de cele clasice, stimuleaza imunitatea, imbunatatesc calitatea somnului si combat dependenta de tutun sau de alcool.

Sursa: Evenimentul Zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns