Restructurarile de personal din spitale, realizate neprofesional

Reprezentantii Federatiei TESA sustin ca anexele 9, 10, 11 din Ordinul Ministerului Sanatatii privind reducerea numarului de angajati din sistemul sanitar sunt practic inaplicabile. Acest punct de vedere al sindicalistilor a fost transmis printr-un document oficial catre Ministerul Sanatatii pe data de 9 iulie 2010.

In cadrul documentului semnat de Federatia TESA se precizeaza ca “autorii Ordinului au aplicat, in elaborarea documentului, un principiu nefunctional in practica si anume normarea la numarul de paturi si nu la posturi. Acest proiect s-a facut din pacate intr-un mod nedocumentat, neprofesional si mai ales nerealist. Varianta finala a ordinului este mult prea departe de ceea ce se intampla in spitalele romanesti”.

Reprezentantii Federatiei sustin astfel ca numarul de angajati TESA raportat de MS prin acest Ordin este ireal. Mai mult decat atat, sindicalistii considera ca in unitatile medicale din tara exista din contra un deficit si nu un surplus de personal TESA, asa ca nu ar trebui sa se faca disponibilizari in acest sector.

“De exemplu sa spunem ca intr-un spital exista 300, 400 de posturi. Din acest numar total de angajati, 8% ar trebui sa fie reprezentat de personalul TESA. De asemenea, intr-o unitate medicala cu 600 de posturi, ar trebui sa existe peste 40 de angajati TESA. In general, in spitalele din tara nu exista suficienti angajati TESA. Sunt foarte putine cazuri in care putem vorbi intr-adevar de un surplus de personal TESA”, a declarat Gabriel Predica, vicepresedintele Federatiei TESA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns