Profilul consumatorului de etnobotanice: Barbat tanar si fara ocupatie

Un raport realizat de mai multi medici arata ca pacientul consumator de etnobotanice este preponderent barbat, provine din mediul urban, nu are ocupatie, are o varsta medie de circa 23 de ani (cu o diferenta in plus sau in minus de 6 ani) si-i place sa combine substantele cu alcool. Potrivit studiului realizat, din cei 121 de subiecti, 98% erau barbati, restul de 23 fiind femei.

Studiul a mai concluzionat ca majoritatea consumatorilor de etnobotanice, respectiv 55, nu au niciun fel de ocupatie. Cu toate acestea, nici studentii nu se lasa mai prejos, astfel ca 32 dintre ei au ajuns la spital in urma consumului acestor substante. De altfel, si elevii au incercat senzatiile pe care le provoaca etnobotanicele, 11 dintre ei ajungand la Spitalul Clinic de Urgente din Iasi. Cel mai mic elev care a consumat etnobotanice avea 15 ani, dupa cum arata raportul, iar cel mai mare era major.

Potrivit raportului, din cei 21 de subiecti de sex feminin, 7 nu au nicio ocupatie. Tot un numar de 7 femei sunt studente, iar 6 dintre ele sunt salariate. Se pare ca in randul femeilor cele mai precaute sunt elevele, in raport fiind mentionate numai trei dintre ele ca fiind consumatoare de astfel de substante. Desi preturile etnobotanicelor sunt ridicate si pensionarii au incercat aceste substante. Conform raportului, doi pensionari romani au consumat doze din aceste substante, suficient de tari cat sa-i trimita direct la urgente. Cei doi pensionari au 53, repsectiv 61 de ani si sunt amandoi barbati.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns