Piata asigurarilor de sanatate s-ar putea reduce cu 20%

Criza economica a avut un impact semnificativ asupra asigurarilor de sanatate private. Cele mai multe dintre polite au fost beneficii oferite de companii angajatilor, la care s-a renuntat odata cu incercarile companiilor de a-si reduce cheltuielile. Asiguratorii estimeaza ca piata va suferi o contractie de 20% in acest an, pe fondul reducerii veniturilor populatiei. Blocajul dezvoltarii acestui segment al asigurarilor este determinat de o reglementare legislativa insuficienta, potrivit specialistilor.

Asigurarile de sanatate au o pondere de doar 5% in domeniul asigurarilor, iar, pe fondul crizei economice, procentul s-ar putea reduce si mai mult. In primul trimestru al anului, volumul primelor brute subscrise a fost de 1,41 de milioane de euro, in comparatie cu 1,69 milioane de euro anul trecut.

“Cred ca anul acesta vom vedea o scadere de aproximativ 20% a asigurarilor de sanatate, tinand cont si de estimarile privind cresterea numarului de someri si a puterii de cumparare a populatiei. Probabil ca sectorul de retail va reusi sa mentina piata la un nivel acceptabil. Si asta deoarece anul acesta vanzarile au venit cu preponderenta pe segmentul persoanelor fizice. Cei care au beneficiat de o asigurare de sanatate nu vor renunta la aceasta, chiar daca angajatorul va dori sa ii priveze de acest beneficiu”, a declarat Carmen Radu, director general adjunct la Eureko.

Sursa: Financiarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns