Peste jumatate din unitatile sanitare au fost descentralizate

Peste 50% din unitatile sanitare cu paturi de pe teritoriul Romaniei au fost descentralizate, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sanatatii, care precizeaza ca protocoalele de predare-primire pentru 190 de spitale au fost semnate, iar pentru o serie de spitale au fost emise hotarari de consilii locale si judetene care avizeaza realizarea transferului.

Pentru a veni in sprijinul autoritatilor locale, la cererea acestora, in perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va emite o circulara in care se va explica modul de finantare a unitatilor sanitare dupa descentralizare si situatia managementului la nivelul acestor institutii, se mai arata in document.

“Responsabilii locali au inteles importanta procesului de descentralizare, iar noi suntem deja aproape de finalizarea acestui proces. Vreau sa mai subliniez inca o data: primariile sau consiliile judetene care preiau spitale nu vor mai avea de cheltuit niciun leu din bugetul local cu preluarea acestora. Unitatile sanitare au autonomie financiara, ele se finanteaza acum si vor fi finantate la fel si dupa descentralizare prin contracte de furnizare de servicii incheiate cu casele de asigurari de sanatate. Insa acolo unde exista fonduri, autoritatile locale pot aloca sume unitatilor sanitare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii. Procesul de transfer al tuturor celor 373 unitati sanitare cu paturi catre autoritatile locale trebuie sa se finalizeze la 10 iulie 2010.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns