Parteneriat pentru depistarea de noi tratamente anti-diabet

Sanofi-Aventis si Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF-Fundatia pentru Cercetare a Diabetului Juvenil) au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea de noi tratamente destinate persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat tip 1. Parteneriatul se va concentra pe domeniile terapeutice precum imunoterapiile si regenerarea celulelor beta pancreatice.

“Sanofi-Aventis si-a asumat angajamentul de a furniza solutii terapeutice care sa corespunda nevoilor pacientilor diagnosticati cu diabet si ale familiilor acestora. Insulina noastra are o durata de actiune indelungata si este una dintre cele mai recomandate insuline in tratamentul diabetului de tip 1 si tip 2. Parteneriatul cu JDRF reprezinta oportunitatea de a contribui financiar la cercetari inovatoare care permit imbunatatirea tratamentelor existente si, poate, gasirea unei noi solutii terapeutice pentru diabetul zaharat de tip 1”, a declarat Pierre Chancel, vicepresedinte Diabet Global, Sanofi-Aventis.

Practic, reteaua de academicieni din cadrul JDRF va avea acces la experienta cercetatorilor din cadrul companiei farmaceutice. “JDRF se bazeaza pe imunoterapii si terapiile regeneratoare pentru dezvoltarea de noi tratamente. Acest parteneriat reprezinta un pas important in accelerarea procesului de a gasi un leac pentru diabet”, a precizat Jeffrey Brewer, presedintele JDRF.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns