Obezitatea la femeile insarcinate pune in pericol viata copilului, avertizeaza medicii

Medicii din intreaga lume se confrunta in prezent cu o adevarata “epidemie de obezitate” in randul femeilor insarcinate, in conditiile in care fenomenul in randul populatiei se raspandeste vizibil, avertizeaza cercetatorii.

Aproximativ jumatate dintre femeile insarcinate sunt in momentul de fata fie supraponderale, fie obeze (cu un indice de masa corporala situat intre 25 si 29,9 puncte, respectiv peste 30 de puncte in cazul persoanelor obeze), potrivit Institutului National pentru Sanatate si Excelenta clinica din Nisa.

Printre posibilele complicatii pe care le provoaca obezitatea in cazul femeilor insarcinate se numara chiar posibilitatea pierderii sarcinii sau aceea a mortii mamei. Potrivit cercetatorilor, femeile supraponderale sau obeze risca sa aiba un travaliu prelungit sau indus, pacienta necesitand in multe cazuri o operatie cezariana si inregistrand complicatii si chiar hemoragie in urma interventiei.

Copiii nascuti de mame obeze se confrunta cu riscuri de sanatate semnificative dintre care cele mai grave sunt malformatiile congenitale, posibilitatea aparitiei obezitatii inca de la varste fragede. Medicii au avertizeaza ca o femeie insarcinata “nu ar trebui sa manance pentru doi”.

Sursa: The Independent

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns