Obezitatea la copii, cauzata exclusiv de alimentatie

Ideea ca lipsa miscarii ar putea fi principala cauza a obezitatii la copii a fost infirmata de oamenii de stiinta, care au demonstrat ca fenomentul este cauzat in principal de supraalimentare. Potrivit unui studiu panel desfasurat pe o perioada de 11 ani pe un esantion de 200 de copii din Marea Britanie, obezitatea este cea care determina lipsa activitatilor fizice, nu invers.

Raportul, publicat in Arhiva Britanica a Bolilor Copilului, demonstreaza ca programele destinate reducerii fenomenului obezitatii ar trebui sa se concentreze mai mult pe evitarea alimentatiei in exces, decat pe efectuarea de exercitii fizice. Echipa de cercetatori care a analizat fenomenul precizeaza insa ca efectele benefice ale exercitiilor fizice la copiii obezi nu pot fi negate. Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza ca supravegherea alimentatiei ar trebui sa fie foarte importanta.

Conform studiului, un copil de circa 7 ani care are o greutate corporala cu 10% mai mare decat cea normala pentru varsta lui, va avea tentatia sa renunte la cel putin 4 minute de activitati fizice zilnic. Activitatea fizica moderata ocupa in cazul baietilor cel mult o ora pe zi, in timp ce in cazul fetelor, perioada se reduce la cel mult 45 de minute.

Copiii supraponderali au o perceptie negativa asupra propriului corp si din acest motiv aleg, de cele mai multe ori, sa nu participe la jocurile sau la sporturile pe care le practica ceilalti copii, potrivit studiului, care precizeaza ca cei afectati de obezitate pot suferi inca de la varste fragede de pe urma unor boli grave si resimt mai mult disconfort in timpul activitatilor fizice.

Sursa: BBC News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns