O pacienta internata la psihiatrie s-a spanzurat in incinta unitatii

O pacienta in varsta de 72 de ani, internata la Clinica de Psihiatrie din Cluj-Napoca, si-a pus capat zilelor in mansarda unitatii spitalicesti. Directorul medical al spitalului, Cristiana Ciortea, a declarat ca batrana a venit in urma cu doua zile “insotita de apartinatori la unitatea medicala, unde i s-au facut analize si investigatii psihiatrice”.

“Femeia a venit pentru prima oara in spitalul nostru, nefiind in evidentele de la Clinica de Psihiatrie. Dupa consult s-a luat decizia ca batrana sa fie internata, fiindu-i prescris si un tratament medicamentos pe care l-a si primit”, a explicat Ciortea. Pacientei i s-a pus diagnosticul de “sindrom depresiv”.

Medicii au stabilit ca femeia nu necesita internare in “sectia inchisa”, fiind internata intr-un salon obisnuit. Potrivit Cristianei Ciortea, “dupa recoltarea analizelor si pana la servirea mesei, batrana a urcat in mansarda cladirii, unde s-a spanzurat. La scurt timp dupa ce si-a pus capat zilelor, femeia a fost gasita de personalul medical”.

Directorul medical al spitalului a precizat ca “la aflarea vestii, apartinatorii au avut o atitudine normala, in sensul ca nu au acuzat cadrele medicale de cele intamplate”. Ciortea a adaugat ca in acest caz a fost declansata o ancheta interna a unitatii medicale, totodata fiind sesizate Politia si Parchetul.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns