O noua metoda pentru prezicerea ratei de succes a fertilizarii in vitro

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda mult mai eficienta de a prezice rata de succes a fertilizarii in vitro, in cazul in care primul ciclu de tratament nu are efect. Potrivit cercetatorilor, noua metoda este de 1.000 de ori mai exacta, comparativ cu metodele utilizate in prezent, care se bazeaza in special pe varsta pacientelor.

Multe cupluri care nu au reusit sa aiba un copil apeleaza la fertilizarea in vitro in speranta ca tratamentul le va ajuta. Cu toate acestea, in multe cazuri rata de succes a procedurii este destul de scazuta, astfel ca multe paciente au indoieli daca sa continue fertilizarile sau sa renunte la ele. Potrivit datelor statistice, doar 1 din 5 cupluri care incearca fertilizarea in vitro au succes de la prima procedura.

Pentru a elabora studiul, cercetatorii au adunat informatii de la 2.708 proceduri de fertilizare in vitro, inclusiv detalii privind numarul de embrioni dezvoltati din ovulele fecundate si viteza lor de dezvoltare. Echipa de medici a combinat aceste informatii cu date despre cupluri si au analizat cat de important este fiecare factor in influentarea ratei de succes a fertilizarii in vitro.

Medicii au pus la punct un model bazat pe rezultatele analizei si l-au testat pe alte cupluri la care procedura de fertilizare in vitro nu a functionat initial. Comparativ cu modelul actual bazat pe varsta pacientelor, noua metoda este mult mai exacta. Potrivit cercetatorilor, rata de dezvoltare a embrionilor in primul ciclu de fertilizare in vitro era cel mai important factor privitor la rata de succes a procedurii in urmatoarele cicluri, la aceeasi pacienta. Acest factor este de patru ori mai important decat varsta pacientei.

Cel de-al doilea factor important il reprezinta numarul de embrioni produsi (in stadiul de opt celule). Conform cercetatorilor, varsta femeii este la fel de importanta precum numarul total de embrioni produsi si grosimea peretelui uterului.

Sursa: The Guardian

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “O noua metoda pentru prezicerea ratei de succes a fertilizarii in vitro”

  1. a federatiei paneuropene FertilityEurope, reuneste persoane cu probleme de fertilitate care desfasoara din 2008 campania “Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux”. Asociatia deruleaza in acest scop o serie de actiuni de advocacy in plan mediatic si politic, mediatizate pe site-ul http://www.infertilitate.com, in vederea responsabilizarii clasei politice romanesti asupra gravei si ignoratei probleme a infertilitatii. Intreaga activitate este desfasurata in regim de voluntariat

Lasa un raspuns