Nou medicament impotriva cancerului de piele

Un nou medicament impotriva cancerului de piele a fost realizat de catre specialistii britanici de la GlaxoSmithKline. Produsul este compus din doua tablete si ar urma sa ajunga pe piata in cel mult trei ani. Medicamentul poate micsora cu 50% tumorile maligne si are capacitatea de a opri raspandirea cancerului de piele.

“In ultimele doua decenii de cand am inceput sa dezvoltam acest medicament, am fost dezamagiti de rezultate de nenumarate ori. Acum, insa, am constatat un progres vizibil. Ramane de vazut daca cele doua tablete sunt mai eficiente cand sunt administrate impreuna sau separat”, a explicat profesorul Peter Lebowitz, presedintele departamentului de dezvoltare clinica din cadrul GSK, coordonatorul cercetarilor.

Pentru testarea acestui medicament, cercetatorii au efectuat un studiu pe un esantion de 80 de persoane care aveau o forma avansata de cancer de piele. Jumatate dintre aceste persoane au primit prima tableta, Braf 436, tumoarea canceroasa micsorandu-se astfel cu 20%.

Dupa ce le-a fost dat si cel de-al doilea medicament, Mek 183, la un sfert dintre ei s-a constatat o reducere a tumorii cu jumatate. Astfel, cercetatorii sunt de parere ca ambele pastile ar trebui administrate simultan, Braf 436 o data pe zi, combinat cu Mek 183 de doua ori pe zi.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns