MS opereaza desfiintari si comasari in structurile subordonate

Vechiul Centru de Calcul si Statistica Sanitara din Ministerul Sanatatii (MS) a fost desfiintat, iar Agentia Medicamentului a fost comasata cu Oficiul de Dispozitive Medicale, din MS fiind astfel eliminate sapte functii de conducere, potrivit unui comunicat remis de institutie.

“Centrul National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii s-a desfiintat. Activitatea Centrului a fost preluata, prin absorbtie, de catre Institutul National de Sanatate Publica. Noua institutie va numara cu cinci posturi de director mai putin. De asemenea, Agentia Nationala a Medicamentului si Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale au fost comasate prin fuziune, formand Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale. De aici au fost eliminate doua functii de conducere”, se arata in documentul Ministerului Sanatatii.

In plus, prin Hotarari de Guvern ulterioare se vor decide si restructurarile de personal din noile institutii create. La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat miercuri Ordonanta de Urgenta privind reorganizarea unor institutii din domeniul sanitar, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul Sanatatii.

Astfel, potrivit comunicatului, dupa reducerea a 577 de functii de conducere create suplimentar in unitatile sanitare publice si eliminarea a 84 de functii de director adjunct din cadrul directiilor de sanatate publica, Ministerul Sanatatii continua masurile de reorganizare a institutiilor din sistem.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “MS opereaza desfiintari si comasari in structurile subordonate”

  1. cristea A spus:

    asta-i o idee buna, ne-am saturat de depus chestii statistice care nu prea cred ca folosesc asa mult

Lasa un raspuns