Ministrul iordanian al Sanatatii, in vizita in Romania

In perioada 28-31 iulie, o delegatie a Ministerului Sanatatii din Iordania, condusa de Ministrul Nayef Al-Fayez a efectuat o vizita de lucru in Romania cu scopul de a identifica principalele sectoare de cooperare si mecanismele de parteneriat pentru promovarea unor programe bilaterale in domeniul medical si farmaceutic, potrivit unui comunicat emis de MS.

Nayer Al-Fayez s-a intalnit cu Cseke Attila pentru a discuta despre posibilitatea cooperarii in domeniul sistemelor de urgenta si integrarea acestora in mecanismele nationale de interventie in caz de catastrofe si dezastre. In perioada urmatoare, Romania va acorda consultanta Iordaniei pentru organizarea si optimizarea serviciilor de urgenta iordaniene, fie bilateral, fie “printr-un program de twinning cu finantare europeana”, se arata in comunicat.

De asemenea, au mai fost discutate modalitati de cooperare in domeniul medicinei balneare si al promovarii turismului medical, inclusiv prin cooperarea in sectorul geriatriei si crearea unei infrasructuri de profil in Iordania, asociata institutional Romaniei. In acest sens, reprezentanti ai sectorului medicinei balneare vor participa la misiunea turistica romana care urmeaza sa fie organizata in Iordania, in toamna acestui an.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns