Medicii parlamentari care nu au votat motiunea, exclusi din conducerea CMR

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat ca au fost exclusi din structurile de conducere ale CMR medicii “parlamentari” care nu au votat pentru motiunea de cenzura privind legile austeritatii. Acestia au in continuare drept de libera practica, insa, in lipsa unei instiintari oficiale, cei vizati au reactionat.

“Au fost exclusi din structurile de conducere ale Colegiului Medicilor medicii politicieni care nu au votat in favoarea motiunii de cenzura impotriva reducerii salariilor din sistemul sanitar. Nu au fost exclusi din Colegiu, ci doar din structurile de conducere. De pilda, daca acestia faceau parte din comisia de chirurgie, acum nu vor mai face parte”, a declarat Astarastoae.

Medicii vizati de masura au reactionat, insa presedintele CMR le-a replicat intr-un comunicat de presa: “Cine a reactionat sa se duca sa se uite in ochii rezidentilor sa le spuna ca vor lua salarii de aproape sapte milioane. Sa se uite in Codul Deontologic, sa citeasca Juramantul lui Hipocrat. Cand atacam pe Balzac sau pe Nicolaescu eram buni, acum nu mai suntem buni ca ei sunt la Putere. Legea nu imi permite sa ii dau afara, dar i-as fi dat.”

Senatorul PDL Mircea Cinteza, fost presedinte al Colegiului Medicilor si unul dintre medicii vizati de aceasta decizie a declarat ca oficial nu a primit nicio instiintare. “Nu am primit nicio instiintare si nici nu cunosc vreun coleg parlamentar care sa fi primit instiintare. In principiu, Colegiul poate da sanctiuni pe linie profesionala sau de etica profesionala, nu politic. Ma feresc sa fac orice fel de comentariu pana voi fi instiintat oficial”, a declarat Cinteza.

Senatorul PDL de Cluj, Serban Radulescu, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, a declarat ca in cazul in care va fi exclus din CMR il va da in judecata pe presedintele Vasile Astarastoae. “Daca voi primi decizia privind excluderea mea din Colegiul Medicilor il voi actiona imediat in judecata pe presedintele Vasile Astarastoae”, a precizat Radulescu.

Intrebat ce parere are privitor la reducerea de salarii din Sanatate, Radulescu a afirmat ca este vorba de populism in afirmatia presedintelui CMR. “Evident ca e greu. Nu numai rezidentii o duc greu, ci toata tara. E o decizie politica care poate fi atacata, dar nu are nicio legatura cu practicarea medicinei si cu uitatul in ochii rezidentilor”, potrivit lui Radulescu.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Un raspuns la “Medicii parlamentari care nu au votat motiunea, exclusi din conducerea CMR”

  1. axel A spus:

    OARE ?

Lasa un raspuns