Medicament impotriva cancerului de prostata, lansat in SUA

Medicii americani au acum acces la un nou injectabil pentru tratamentul pacientilor cu cancer de prostata metastazat hormono-rezistent (mHRPC). Este vorba despre Jevtana (cabazitaxel) care a primit avizul favorabil la circa o luna de la evaluarea Agentiei Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite.

“Oncologii specializati in cancerul de prostata sunt incantati sa aiba acum acces la un nou tratament pentru acesti pacienti a caror boala este foarte dificil de tratat. Jevtana va contribui la acoperirea unui gol terapeutic critic, deoarece este primul tratament aprobat pentru pacientii cu cancer de prostata hormono-rezistent in stadiu de metastaza”, sustine dr. Oliver Sartor, profesor al catedrei Piltz de cercetare a cancerului din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii Tulane din New Orleans si investigator principal in studiul TROPIC pentru America de Nord.

Riscul de deces prin cancerul de prostata metastazat este redus cu 30% prin administrarea noului produs, creat de compania farmaceutica Sanofi-Aventis. Cercetatorii au monitorizat in cadrul studiului de faza III TROPIC 755 de pacienti cu cancer prostata metastazat hormono-rezistent tratati anterior cu chimioterapie pe baza de docetaxel. O parte dintre ei au primit Jevtana in asociere cu prednison, si o alta parte au fost tratati prin chimioterapie constand in administrarea unei doze standard de mitoxantrona si prednison. Rezultatele au aratat ca rata de supravietuire a primului grup a fost de 15,1 luni fata de 12,7, cat s-a inregistrat in cazul pacientilor tratati cu mitoxantrona si prednison.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns