Maternitatea Polizu pune la dispozitie mamicilor saloane unice

Maternitatea Polizu din Bucuresti va pune in aplicare de la inceputul acestei saptamani conceptul de salon unic de nastere potrivit unui comunicat de presa al unitatii sanitare. Este vorba despre o noua abordare in managementul nasterii fiziologice ce inlocuieste ideea de sala de pre-travaliu si sala de nastere. Cele doua vor fi inlocuite de o rezerva cu un grad inalt de echipare tehnica, in care se vor desfasura travaliul, nasterea si recuperarea mamei.

Maternitatea va mai dispune si de o rezerva confort in care mama va fi mutata dupa nastere impreuna cu bebelusul si unde aceasta va sta pana la externare. Atat salonul unic de nastere, cat si rezerva confort vor exista deocamdata exclusiv la Maternitatea Polizu din Bucuresti, echipamentele si mobilierul fiind furnizate in cadrul unui proiect-pilot.

Conceptul “Salon unic de nastere”, in limba engleza Single Room Maternity Center (SRMC) reprezinta tipul de nastere preferat in proportie de peste 90% de femeile din SUA. Americanii au fost primii care au adoptat acest sistem, urmati de europeni si, mai apoi, de alte state din lume.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns