Maramures: Numarul paturilor din spitale, redus cu peste 11%

Numarul de paturi din spitalele din judetul Maramures va fi redus cu 383, de la 3.234 de paturi, la 2.851. Masura va intra in vigoare la 30 de zile de la primirea de la directiile de sanatate publica a Ordinului Ministerului Sanatatii, respectiv in 14 iulie.

“Aceasta reducere s-a facut pe baza evaluarii pe care au realizat-o toti managerii de spitale. Ministerul a venit cu propunerea. Noi am fost pusi in fata unui fapt implinit. Am luat legatura apoi cu toti directorii de spitale din judet si i-am intrebat cate paturi pot sa reduca”, a declarat directorul DPS Maramures, Rares Pop.

Pe de alta parte, sindicalistii din Sanatate condamna vehement reducerea numarului de paturi din spitale. “Principiul in sine este incalificabil. Nu pot sa justific nicicum faptul ca dupa ce transfera managementul spitalelor catre autoritatile locale, ei vin si reduc din paturi. Aceasta maniera de a rezolva lucrurile ii descalifica pe cei din Minister”, a afirmat presedintele Sindicatului Sanitas Maramures, Mircea Ciocan.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns