Japonezii, oamenii cu cea mai mare speranta de viata din lume

Speranta de viata in Japonia s-a situat din nou la niveluri record in 2009, mai ales in cazul femeilor, care au atins cea mai lunga durata medie a vietii, de 86,44 de ani, pentru al 25-lea an consecutiv, potrivit unui raport al Ministerului Sanatatii din aceasta tara.

La randul lor, barbatii japonezi au vazut cum sperantele lor de a-si prelungi viata au crescut din nou la niveluri record, pentru al patrulea an consecutiv, pana la 79,59 de ani. Astfel, incepand cu anul 2008 speranta de viata a barbatilor japonezi a crescut cu 0,3 ani, in timp ce in cazul femeilor, nivelul sperantei de viata a crescut cu 0,39 de ani.

Potrivit raportului realizat de Ministerul Sanatatii din Japonia, principalul motiv pentru care speranta de viata a crescut in Japonia consta in imbunatatirea tratamentului medical al celor trei boli care provoaca cele mai multe decese in aceasta tara: cancerul, problemele cardiace si atacurile cerebrale.

“Daca nu se produce o epidemie de gripa, speranta de viata a japonezilor va creste in continuare, cu siguranta”, potrivit unui responsabil din Ministerul japonez al Sanatatii.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns