Guvernul taie peste 1.600 de posturi de la Sanatate

Guvernul Boc a decis la mijlocul acestei saptamani taierea a 1.621 de posturi din cele 9.920 existente in Ministerul Sanatatii si in structurile subordonate, majoritatea posturilor restructurate, respectiv 978, fiind vacante, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean. Cele 1.621 de posturi se regasesc atat in unitatile finantate integral de la bugetul de stat, cat si in cele finantate din venituri proprii si subventii de la buget.

In ceea ce priveste institutiile finantate integral de la bugetul de stat (printre care Ministerul Sanatatii, directiile judetene de sanatate publica si alte unitati din subordinea Ministerului), din cele 7.872 de posturi existente au fost reduse 918, din care 579 erau ocupate, iar 339 vacante. Astfel, au fost taiate sapte posturi de la Minister, 497 de posturi de la directiile de sanatate publica, 181 din unitatile subordonate Ministerului, la care se adauga si 233 de posturi de medici rezidenti. Posturile de medici rezidenti erau toate neocupate, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Reducerea celor 1.621 de posturi inseamna o economie de 7.708 milioane de lei la cheltuielile de personal pana la sfarsitul anului, potrivit datelor Ministerului Sanatatii. Reprezentantii institutiei au declarat ca cea mai mare economie, de 6,2 milioane de lei, se inregistreaza in cazul unitatilor finantate integral de la bugetul de stat, prin eliminarea a 918 posturi.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns