Guvernul britanic, acuzat ca a cheltuit peste 1 miliard de lire sterline pentru pandemia de gripa porcina

Executivul de la Londra a cheltuit peste 1,2 miliarde de lire sterline (1,45 miliarde de euro) pentru prevenirea gripei porcine, in conditiile in care pandemia nu s-a materializat, potrivit unui raport dat publicitatii. In fata acuzelor venite din partea presei, guvernul englez se apara, motivand ca cele mai multe contracte incheiate nu au mai putut fi modificate, pe fondul refuzului producatorilor de vaccinuri.

Potrivit raportului, reactia guvernului britanic la pandemia de gripa porcina a fost, in general, una “proportionata si eficienta”. A existat insa o “lipsa de flexibilitate” in ceea ce priveste contractele incheiate cu companiile producatoare, care a dus, in cele din urma, la fabricarea a milioane de doze de vaccin ramase nefolosite. Producatorii de medicamente au refuzat sa renegocieze termenii contractelor, fapt care a dus la cheltuirea unor sume importante din banii contribuabililor.

Pe fondul situatiei tensionate provocate de pandemia de gripa porcina, guvernul londonez a cerut fabricarea a peste 90 de milioane de doze de vaccin, in valoare de circa 540 de milioane de lire sterline (circa 655 de milioane de euro). Britanicii se asteptau ca gripa porcina sa provoace peste 65.000 de morti, insa numarul deceselor cauzate de pandemie s-a ridicat la 457 de persoane in Marea Britanie, multi dintre cei afectati prezentand o stare de sanatate destul de precara.

Sursa: Daily Mail

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns