Grupurile din piata farma s-au angajat sa colaboreze cu AMA pentru combaterea dopajului

Agentia Mondiala Antidoping (AMA) si Federatia Internationala a Industriei Medicamentului (FIIM), care regrupeaza principalele grupuri farmaceutice, au semnat la inceputul acestei saptamani un acord de cooperare in problema dopajului in sport. Aceasta “declaratie comuna de cooperare” vizeaza sa transforme grupurile farmaceutice in parteneri activi in lupta impotriva somajului, cu scopul de a identifica potentialul dopant al unui medicament, cu mult inainte de punerea acestuia pe piata.

Agentia a semnat deja, in trecut, cateva acorduri cu societatile farmaceutice, in mod individual, printre acestea numarandu-se grupul elvetian Roche, pentru EPO Cera, eritropoietina de generatia a treia, care a fost utilizata de unii ciclisti in Turul Frantei 2008, precum si de anumiti sportivi participanti la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Presedintele FIIM, Haruno Naito, a precizat ca membrii asociatiei pe care o conduce recunosc ca “medicamentele pot fi utilizate in mod gresit, pentru imbunatatirea randamentului sportiv, creandu-se astfel o concurenta injusta si producand, totodata, riscuri pentru sanatatea si viata sportivilor”.
“Colaborarea dintre companiile farmaceutice si AMA creeaza mai multe resurse pentru combaterea dopajului si obtinerea unui sport mai curat si mai sanatos”, a declarat Naito.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns