Federatia TESA cere demisia ministrului Sanatatii

Reprezentantii Federatiei TESA intentioneaza sa ceara demisia ministrului Sanatatii. Sindicalistii nu sunt de acord cu faptul ca Attila Cseke a anuntat recent, prin intermediul unui comunicat de presa postat pe site-ul Ministerului, ca vor fi disponibilizati aproximativ 3.100 de angajati TESA din Sanatate, din unitatile spitalicesti de pe tot teritoriul tarii.

“Pana la sfarsitul acestei saptamani vom trimite o adresa oficiala prin care vom solicita demisia lui Attila Cseke. In total avem, in spitalele din tara, 400.000 de angajati TESA. Sunt putini, avand in vedere faptul ca de mai bine de un an de zile multi dintre angajati au plecat in strainatate pentru a profesa. Acum un singur angajat TESA se ocupa si de patru sectii intr-un spital”, a declarat Augustin Chifor, presedintele Federatiei TESA.

Solicitarea demisiei ministrului Sanatatii nu este insa singura arma pe care o vor folosi cei de la TESA. Noul ordin dat de ministrul Cseke Attila cu privire la disponibilizarile din sectorul medical i-a determinat pe angajatii TESA din unitatile medicale din teritoriu sa se gandeasca la posibilitatea declansarii unei greve generale.

“Personalul TESA din teritoriu deja ne-a anuntat ca intentioneaza sa organizeze o greva generala. Astfel, in cel mai scurt timp posibil, urmeaza sa ne intalnim intr-un consiliu national la care sa stabilim cum vom organiza aceasta greva”, a precizat Alexandra Chifor, vicepresedintele Federatiei TESA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns