Donare de sange cu bon de ordine, la Brasov

Pentru ca nu mai este in criza de sange, Centrul de Transfuzii din Brasov a limitat numarul zilnic de donatori. In fiecare dimineata se impart cel mult 60-70 de bonuri de ordine, in functie de solicitarile spitatelor. Conducerea centrului a decis sa ia aceasta decizie pentru ca sangele recoltat sa nu expire, dar si pentru ca personalul insuficient nu face fata volumului mare de munca.

Reprezentantii institutiei au declarat ca practic limitarea se face in functie de cererea pe care o are institutia de la spitalele din tara si de la centrele universitare. In acest fel se face limitarea numarului de bonuri. O alta problema ar fi numarul de salariati. Donatorii trebuie sa se prezinte la centru de la ora deschiderii, daca vor sa primeasca un bon de ordine.

Cei care au mai multe donari la activ s-au obisnuit cu noile reguli. Donatorii de sange primesc bonuri de masa in valoare de peste 60 de lei, o zi libera de la serviciu sau de la scoala si reducere cu 50% pentru abonamentul de transport in comun timp de o luna.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns