Doi doctori de la Spitalul Filantropia din Craiova au castigat procesele cu unitatea medicala

Medicii din cadrul Sectiei de Hematologie au fost dati in judecata in luna mai pentru ca au prescris medicamente unor bolnavi fara acordul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Gabriel Gaman, seful Sectiei de Hematologie de la spitalul Filantropia, si doctorul Mihai Badea au castigat in lunile mai si iunie doua procese cu unitatea medicala.

Alti doi medici care se afla in prezent in proces, din acelasi motiv, iar cazurile lor vor fi judecate abia in luna septembrie. Este vorba despre Ionela Rotaru, de la Hematologie, si Marcel Ionescu, din cadrul sectiei de Oncologie. “Nu am adus niciun prejudiciu nimanui, nu ma consider vinovat si de aceea sper sa se faca dreptate, pentru ca tot ce am facut a fost in folosul asiguratului”, a declarat dr. Ionescu.

Cadrele medicale au fost in conflict cu spitalul pentru ca au refuzat sa achite peste 220.000 de lei, contravaloarea medicatiei administrate anul trecut pacientilor diagnosticati cu leucemie. Conducerea CNAS sustine ca angajatii spitalului au incalcat regulamentul, pentru ca nu au intocmit referate care sa fie semnate de membrii unei comisii speciale.

Cea mai mare suma ii era imputata dr. Gaman, care avea de achitat 150.000 de lei. “Am incercat sa salvam pacienti care aveau leucemie, in stare avansata a bolii. Nu am stiut ca este nevoie de aprobare, pentru ca anii trecuti nu se proceda asa”, potrivit lui Gaman.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns