Din octombrie, Romania s-ar putea confrunta cu un nou val de gripa porcina

Din octombrie, Romania s-ar putea confrunta cu un al treilea val de gripa noua AH1N1. In prezent se mentine alerta maxima de grad 6, data de OMS, iar la sfarsitul lunii organizatia va decide daca aceasta se poate ridica, avand in vedere ca in lume mai exista inca focare de pandemie. Romania mai are pe stoc peste 1,3 milioane de doze de vaccin AH1N1.

“Incepand cu lunile octombrie-noiembrie si pana la sfarsitul anului, ar putea sa apara un nou val de gripa noua, al treilea care ar afecta tara noastra”, a atras atentia dr. Alexandru Rafila, vicepresedintele Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sanatatii.

In acest moment tara noastra se afla intr-o etapa de stagnare in ceea ce priveste imbolnavirile cu virusul pandemic, insa situatia nu este aceeasi pe intreg globul. “Este adevarat ca in Romania nu s-a mai inregistrat niciun caz de imbolnavire cu virusul pandemic AH1N1 de cateva luni, dar OMS nu a indraznit nici pana acum sa ridice nivelul maxim de alerta dat in cazul pandemiei de gripa noua, deoarece inca mai apar cazuri de imbolnavire in emisfera sudica”, potrivit lui Rafila.

In Romania, ultimul caz de gripa porcina cu virusul pandemic AH1N1 a fost inregistrat la Bucuresti, pe 9 aprilie. La acea data, numarul total de cazuri confirmate era de 7.008, din care 122 soldate cu decese, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns