Descentralizarea din Sanatate, realizata pe bani europeni

Descentralizarea sistemului romanesc de sanatate va continua cu ajutorul fondurilor obtinute printr-un program demarat de Ministerul Sanatatii, finantat prin Fondul Social European, potrivit unui comunicat remis de institutie. Ministerul Sanatatii a demarat implementarea proiectului “Aplicarea procesului de descentralizare in sistemul de sanatate”, incepand cu 17 iunie 2010, se arata in comunicat. Proiectul este finantat in cadrul axei prioritare “Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accent pe procesul de descentralizare” si se va derula pe o perioada de 12 luni.

Contractul de finantare a fost incheiat intre Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor, avand o valoare totala de 4.112.425 lei, din care 3.495.561 lei reprezinta valoarea eligibila din Instrumente structurale, iar 616.863 de lei este cofinantarea eligibila a beneficiarului. “Acest proiect contribuie la implementarea strategiei MS de descentralizare fiscala si administrativa a sistemului sanitar si de imbunatatire a calitatii si eficientei furnizarii de servicii prin crearea cadrului legislativ secundar si prin instruirea personalului implicat in procesul de descentralizare”, potrivit documentului.

Unul dintre beneficiile aduse de acest proiect este reprezentat de activitatea de formare a personalului si va avea drept rezultat oferirea si garantarea accesului tuturor cetatenilor la servicii de sanatate de inalta calitate, redresarea si dezvoltarea asistentei medicale si asigurarea resurselor umane profesionalizate.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns