Dentistii vor mai multi bani de la stat

Colegiul Medicilor Dentisti cere Casei Nationale de Asigurari de Sanatate majorarea plafonului de cabinet de la 1.200 de lei, la 5.000 de lei, intrucat sumele primite in prezent ajung pentru tratamentul a cel mult zece pacienti, fapt care a dus la cresterea listelor de asteptare.

Delia Barbu, vicepresedintele Colegiului Medicilor Dentisti (CMD), spune ca are programari pana la sfarsitul anului. “Zilnic vin pacienti la cabinet si pleaca nemultumiti. Ii trecem pe niste liste de asteptare, in speranta ca se vor mai face ceva modificari si vom primi mai multi bani. Un medic are pe liste 20-30 de oameni la restaurari: lucrari fixe, proteze si altele”, potrivit medicului.

Conform Deliei Barbu, aglomeratia vizeaza cabinetele si clinicile care au contracte cu Casele de Asigurari de Sanatate. Asta pentru ca multi dintre romani nu-si mai permit sa plateasca aproximativ 80 de lei pentru o extractie de masea sau peste 400 de lei pentru o proteza. Daca nu au dureri, oamenii asteapta, a mai spus vicepresedintele CMD.

Profesorul Alexandru Bucur, un al vicepresedinte al CMD, sustine ca din banii primiti de la CNAS pot fi realizate o proteza si jumatate, cateva obturatii, cateva extractii. “Cu 1.200 de lei pe luna nu pot fi facute lucrari mai complicate de implantologie, lucrari de ceramica sau de zirconiu. Afluxul de pacienti, care cer servicii decontate de stat, a crescut cu 10%, multi pentru ca nu mai au bani din cauza conditiilor economice”, a explicat profesorul Bucur.

Sursa: Romania Libera

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns