Demisie cauzata de descentralizare, la Cluj

Nemultumit de procesul de descentralizare, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Iosif Zegrean, a hotarat sa renunte la functia pe care o detinea. Potrivit acestuia, descentralizarea sistemului medical este “un esec total”.

“Descentralizarea sistemului sanitar era necesara, dar modul in care a inceput, fara un cadru juridic, fara o informare prealabila atat a autoritatilor locale, cat si a cetatenilor si a breslei medicale, a condus la un esec total, care va crea nemultumiri generale”, a explicat Iosif Zegrean intr-un comunicat de presa.

Un alt motiv invocat de medic este si lipsa totala de transparenta si de comunicare din partea Ministerului Sanatatii. In plus, demisia vine si ca urmare a unei promisiuni pe care Zegrean a facut-o la instalarea in functie.

“Asa cum am afirmat, prima disponibilizare sau reducere de salariu va insemna automat si demisia mea, indiferent din ce partide este format guvernul. […] Doctorii nu vor putea fi niciodata functionari publici. Ei au depus un juramant la terminarea facultatii, care reprezinta crezul fiecarui medic”, a mai adaugat Zegrean.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns