Cseke: Ar trebui o delimitare a activitatii medicului ce lucreaza si la stat si la privat

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, sustine ca pentru medicii care lucreaza atat in sistemul public, cat si in cel privat ar trebui sa existe o delimitare clara a activitatii, astfel incat pacientul sa nu fie pus sa plateasca de mai multe ori.

“Nu sunt impotriva celor care lucreaza atat in sistemul de stat, cat si in cel privat, dar cred ca ar fi nevoie de o delimitare clara a activitatii. Ma refer, spre exemplu, la medicii care fac analize bolnavilor in spitalele publice, apoi, pe baza rezultatelor obtinute, ii cheama la clinicile private si ii taxeaza”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul Sanatatii crede ca in aceste cazuri este de fapt mai mult o problema de etica. “Pacientii care vor sa mearga in sistemul privat o pot face, este optiunea lor. Problema apare atunci cand medicii folosesc serviciile medicale de stat pentru investigatii costisitoare, iar apoi cheama bolnavul la clinica privata si il taxeaza. Sunt astfel de cazuri. De aceea cred ca poate trebuie regandita modalitatea de lucru in cele doua sisteme, fara imixtiuni sau taxari exagerate ale bolnavilor”, a mai spus Attila.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns