Cristian Irimie: Sistemul SIUI incepe sa functioneze deficitar in multe judete

“Sistemul SIUI de raportare catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a inceput sa functioneze deficitar in multe judete”, a declarat Cristian Irimie, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, in exclusivitate pentru GhidCabinet.ro, in cadrul conferintei eHealth 2010, desfasurata in Capitala.

Reprezentantul Ministerului Sanatatii recunoaste ca aplicatia nu se mai ridica la standardele initiale, in conditiile in care numarul utilizatorilor este mult mai mare.”Si la Ministerul Sanatatii ajung semnale ca sistemul nu functioneaza corect si eficient in multe judete. Trebuie luate masuri imediate de corectare a sistemului pentru ca si in prezent exista medici care nu sunt platiti pentru ca sistemul functioneaza defectuos. CNAS este cea care gestioneaza si a gestionat de la inceput acest sistem”, recunoaste Cristian Irimie.

Irimie a precizat ca SIUI este utilizat de mai multi ani in Romania si ca a fost un sistem de succes in primii ani de la lansare. “Sistemul integrat este o activitate care a debutat de multi ani in Romania si toata lumea a declarat ca a reprezentat un lucru extraordinar pentru cei care platesc si pentru beneficiari”, potrivit secretarului de stat.

Zoltan Somodi, fost consilier al ministrului Sanatatii pe probleme de informatizare, a declarat: “E normal ca sistemul sa se blocheze in conditiile in care a fost fondat acum zece ani. De atunci s-a schimbat si sistemul si tehnologia, sunt mult mai multi utilizatori si este clar ca e nevoie de un upgrade al sistemului.”
Statul roman a investit pana in prezent in SIUI, Sistemul Informatic Unic Integrat pus la dispozitie de CNAS medicilor pentru raportarea consultatiilor, circa 45 de milioane de euro.

Sursa: GhidCabinet.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Cristian Irimie: Sistemul SIUI incepe sa functioneze deficitar in multe judete”

  1. Driga A spus:

    Este falsa afirmatia ca sistemul SIUI ar fi fost la inceput un succes. Atunci inca nu se adunasera probe ca este un esec, iar creatorii si finantatorii lui il prezentau ca fiind bun pentru a se justifica. Justificarea cu cresterea numarului de utilizatori este o ineptie care ne insulta judecata noastra, daca cei care l-au creat erau de meserie informaticieni. Este un motiv gasit a posteriori. O consecinta de-a dreptul penala este aceea ca multi asigurati sunt respinsi ca neasigurati in timp ce ei au platit asigurarea. Asta inseamna sa platesti un serviciu care nu ti se presteaza.

  2. axel A spus:

    putem comenta o mie de ani , tot nu ne aude SIVECO. si toti smecherii din MS care si-au dat girul pentru functionarea acestui sistem de tot *** (scuzati, dar asta este !)care pe langa ca e penal , cum bine spune cel de mai sus, este si deosebit de simplist, neupgradabil decat ca forma eventual, chinuitor pentru marea masa de medici care il folosesc. as recomanda cu caldura trecerea la alte programe de raportare, insa, finalul este acelasi, respectiv interactiunea cu SIUI la nivel de CNAS. unde pacientii dispar, devin din asigurati – neasigurati, din inscrisi – neinscrisi . ar mai ramane sa ajunga si din cronici tineri si frumosi si tacamul ar fi complet.sa nu ne imbatam cu apa rece…nimic nu se va schimba, comisioanele au fost date, clar programul este comandat pentru a scoate bani si nu pentru a descurca itzele din frumosul nostru sistem de sanatate. iar afirmatia cum ca sistemul a fost fondat, si a fost -oare-functional, inca de acum 10 (zece) ani, sta in picioare pentru cine nu a lucrat si nu are de-a face cu sistemul.

Lasa un raspuns