Cod etic pentru recrutarea medicilor

In Romania, reducerea salariilor bugetarilor a crescut semnificativ intentia personalului medical de a emigra. “Ne asteptam la cresterea exponentiala a numarului medicilor si asistentelor care vor pleca sa munceasca afara. Asta se vede in numarul celor care ne cer informatii despre joburile din strainatate”, potrivit lui Viorel Rotila, presedintele Federatiei “Solidaritatea Sanitara” din Romania.

Plecarea personalului medical nu reprezinta o problema doar in Romania, ci in toate tarile din Europa de Est, unde veniturile sunt mai mici, comparativ cu tarile din Vestul Europei. De aceea, Comisia Europeana pregateste un cod etic de recrutare la nivelul Uniunii, care va interzice statelor sa angajeze personal din zonele cu deficit.

Codul etic nu va impiedica insa exodul medicilor, care prefera sa plece din tara prin intermediul unor firme private de recrutare care ofera servicii complexe: ii pregatesc pe cei care urmeaza sa plece, le ofera cursuri gratuite pentru a invata limba tarii in care urmeaza sa plece, se ocupa de integrarea intregii familii si intermediaza gasirea unei locuinte.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns