CJ Buzau refuza sa preia Spitalul Judetean din cauza datoriilor

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Victor Mocanu, a declarat la sfarsitul dezbaterilor din CJ ca nu va semna documentele de preluare a Spitalului Judetean pana cand nu vor fi sterse toate datoriile acestuia.

“Imi mentin acest punct de vedere privind necesitatea achitarii datoriilor istorice pe care le are Spitalul Judetean Buzau, respectiv suma de 22,5 milioane de lei. Personal nu voi semna preluarea pana cand nu vor fi sterse toate datoriile”, a spus presedintele CJ Buzau.

El a precizat ca este o suma enorma care nu poate fi achitata sau suportata de Consiliul Judetean. “Cei care au gestionat, atat Ministerul Sanatatii, cat si managementul acestei unitati, trebuie sa aduca la zi aceste datorii”, a explicat Mocanu.

Potrivit acestuia, Spitalul Judetean Buzau avea de achitat, la 30 iunie, suma de 22,5 milioane de lei, “ceea ce il plaseaza in primii trei mari datornici din tara, inaintea unor mari spitale de traditie”. Presedintele CJ a mai spus ca o mare parte din aceste datorii sunt penalitati de intarziere, pe care nu crede ca Ministerul Sanatatii le va achita. Toate cele sase spitale de interes din judetul Buzau au fost preluate de autoritatile locale.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns