Celulele stem vor fi vandute in farmacii specializate

“Farmaciile” cu celule stem, care vand terapii bazate pe tesuturi, ar putea deveni la fel de comune ca farmaciile obisnuite in 20 de ani, potrivit oamenilor de stiinta. Profesorul David Warburton, unul dintre cei mai cunoscuti experti la nivel mondial in domeniul celulelor stem si al medicinei regenerative, a declarat ca era tehnologiei celulelor stem repezinta doar inceputul.

In doua decenii el crede ca aceasta tehnologie va da nastere unor forme nebanuite de terapie personalizata pentru organe si alte parti ale corpului uman vatamate. “In 20 de ani vom avea banci cu celule stem exact asa cum avem in prezent farmacii cu medicamente. Pacientul va fi diagnosticat cu o anumita afectiune si va primi celule stem pentru a o trata”, a declarat Warburton.

“Este un moment extraordinar pentru a lucra in cercetare medicala. Cercetarea genomica va aplica cercetarea in domeniul celulelor stem nu numai unei anumite afectiuni, ci si unei anumite persoane. Vom avea medicina regenerativa personalizata”, a precizat Warburton. Profesorul isi desfasoara activitatea la Institutul de Cercetare Saban al Spitalului de Copii din Los Angeles.

Sursa: Romania Libera

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns