Britanicii au descoperit substanta care inhiba pofta de mancare

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au descoperit o substanta care inhiba pofta de mancare, in special in cazul alimentelor cu un continut mare de calorii. Substanta, care este produsa in mod natural de corpul uman, ar putea reprezenta o descoperire cheie pentru dezvoltarea unei noi industrii de medicamente pentru slabit si ar putea ajuta multe persoane cu probleme de obezitate sa slabeasca fara a trece prin efectele secundare negative de ordin emotional pe care le presupune o dieta stricta.

Mecanismul de baza prin care actioneaza substanta, denumita hemopresina, consta in faptul ca ajuta la scaderea tendintei persoanelor obeze de a manca de placere, fara sa resimta neaparat senzatia de foame. Hemopresina influenteaza anumiti centri ai creierului uman care reactioneaza in cazul mancatului de placere si chiar in cazul fumatului.

Dr. Garron Dodd, membru al echipei de cercetare care a descoperit substanta, a declarat ca hemopresina poate reduce senzatia de foame fara a prezenta efecte secundare notabile, in conditiile in care testele clinice au aratat ca aceasta nu influenteaza in niciun fel comportamentul.

Sursa: Daily Mail

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns