Asigurarea de sanatate privata, mai avantajoasa decat asigurarea de stat

Contributia unui angajat cu un salariu de 2.500 de lei depaseste o polita in sistemul privat, iar serviciile oferite nici nu pot fi comparate. Suma pe care un angajat cu un salariu de 2.500 de lei o plateste la stat, adica 381 de lei, este mai mare decat cea care ar trebui platita pentru o polita privata.

Astfel o polita privata care costa 84 de euro, adica 358 de lei, permite tratamente in 140 de spitale din Austria si acopera tratamente pentru imbolnavirile previzibile in limita a 100.000 de euro pe an. La o alta firma, o polita de 300 de lei pe luna, asigura contractantul pentru 25.000 de euro pe an. Exemplele sunt date pentru un barbat de 30 de ani, fara probleme de sanatate.

In Anglia, pentru 78 de lire pe luna, echivalentul a 395 de lei, asiguratul poate merge la psihoterapeut si beneficiaza de investigatii de ultima ora, precum tomografia cu emisie de pozitroni, cu ajutorul careia medicii pot detecta modificari morfologice cu cateva luni inainte ca acestea sa poata fi vazute la RMN.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns