Analgezicele ii costa pe romani peste 60 de milioane de euro

Piata medicamentelor folosite in tratamentul durerilor atinge in prezent aproape 60 de milioane de euro si ar putea reveni pe crestere abia in 2011, dupa ce anul acesta producatorii estimeaza o stagnare. In 2009, piata de analgezice a raportat un trend de scadere, cu pana la 10%.

“Piata analgezicelor a fost afectata de scaderea generala a consumului de medicamente in 2009 si va continua sa fie afectata si in 2010. Consumatorii se orienteaza in general catre produse premium, cu sustinere media”, potrivit lui Marius Topala, director pe domeniul healthcare al Sanofi Aventis.

Producatorii aflati pe acest segment de piata investesc sume considerabile in promovarea portofoliilor, in conditiile in care legislatia permite acest lucru. Piata de analgezice a scazut in primele trei luni ale acestui an cu circa 4%, conform datelor oferite de Sanofi Aventis, insa segmentul produselor pe baza de ibuprofen (un segment dezvoltat relativ recent pe aceasta piata) a avansat cu circa 25% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Produsele pe baza de ibuprofen au generat in acest an vanzari de 11,9 milioane de lei (2,9 milioane de euro).

Sursa: Ziarul Financiar

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns