60.000 de nou nascuti au nevoie de imunizare impotriva TBC

Aproximativ 60.000 de nou nascuti au nevoie de vaccinul BCG, potrivit datelor oficiale, dupa ce, de la inceputul anului, programul de vaccinare a fost amanat din cauza lipsei dozelor necesare din unitatile medicale.

Vaccinarea impotriva tuberculozei a fost insa reluata la inceputul acestei saptamani, in toate spitalele si centrele de imunizare organizate la nivel national, iar in Capitala au mai fost infiintate sase centre de imunizare antituberculoza pentru copiii nascuti in perioada februarie-iunie, potrivit Ministerului Sanatatii.

“Am reinceput vaccinarea BCG. Avem suficiente doze de vaccin antituberculoza, toate cele 1 milion de doze achizitionate prin UNICEF fiind repartizate. In Bucuresti, vaccinarea BCG se va face in centrele speciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar in tara recuperarea la vaccinare a nou nascutilor se va face fie in centre de vaccinare organizate in maternitati, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie”, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Directiile de sanatate publica au inceput instiintarea tuturor medicilor de familie pentru inventarierea copiilor nevaccinati in scopul programarii lor, urmand sa se evite astfel aglomerarea in cabinetele de vaccinare si sa se realizeze o utilizare eficienta a cantitatilor de vaccin repartizate.

Sursa: Puterea

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns