12% dintre internautii din Romania cauta medicamente pe net

Pluriva, producatorul aplicatiilor software Pharmec pentru farmacii si Pharmec pentru cabinete medicale, a prezentat un studiu care arata ca 12% dintre utilizatorii romani de internet acceseaza site-uri de sanatate.
Potrivit unor analize interne realizate de Pluriva, peste 900.000 de romani inregistreaza aproximativ 2 milioane de cautari online cu numele principalelor medicamente. Dintre portalurile de sanatate din Romania, site-urile marilor lanturi farmaceutice atrag lunar aproximativ 125.000 de vizitatori, potrivit datelor companiei.

Pluriva a lansat la inceputul acestui an un sistem de cautare pe internet a medicamentelor si a produselor medicale. “Ne propunem ca pana la sfarsitul anului sistemul sa aduca lunar 200.000 de vizitatori. Sectorul de sanatate in mediul virtual este un segment cu potential de dezvoltare, motiv pentru care intentionam sa crestem acest portal prin extinderea numarului de farmacii si cabinete medicale inregistrate in sistem si, spre sfarsitul anului, prin introducerea e-Retelei”, a declarat Georgian Rosu, General Manager Pluriva.

Compania de solutii informatice Pluriva, controlata de grupul NewArch Investments, a raportat anul trecut o cifra de afaceri de patru milioane de euro pe piata locala. Compania planuieste ca anul acesta sa exporte software-ul Pharmec pentru farmacii pe pietele din Europa de Sud-Est.

Sursa: Financiarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns