Vaccinul BCG importat ajunge in tara

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca marti seara sosesc la Bucuresti cele 1 milion de doze de vaccin impotriva tuberculozei, vaccinurile urmand sa fie distribuite in judete in cursul acestei saptamani. Cseke Attila a declarat ca dozele vor fi suficiente pentru toti copiii care nu au fost vaccinati.

“Cu aceste doze putem sa recuperam toti nou-nascutii din februarie pana in iunie care nu au mai putut fi vaccinati ca urmare a faptului ca exista o problema cu Institutul Cantacuzino si nu am mai putut produce acest vaccin. Vom putea acoperi, de asemenea, in mod sigur nou nascutii care se vor naste pana la sfarsitul acestui an, eu cred chiar si ca mai mult”, a precizat ministrul Sanatatii.

In ceea ce priveste vaccinurile din programul national de imunizare, Cseke Attila a declarat ca achizitia publica s-a desfasurat, dar ca a fost inaintata o contestatie si ca trebuie urmata procedura legala. Ministrul si-a exprimat insa speranta ca in cateva saptamani vaccinurile vor fi achizitionate.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns