Un medicament pentru cancer ar putea fi folosit in tratarea bolilor de ochi

Un medicament utilizat in tratamentul cancerului de colon ar putea fi prescris si pacientilor care sufera de tulburari de vedere, potrivit cercetatorilor din Marea Britanie. Medicamentul, Avastin, nu a dobandit deocamdata licenta pentru tratamentul degenerarilor maculare cauzate de varsta, una dintre cele mai importante afectiuni oculare intalnite in randul britanicilor.

Potrivit unui studiu din Regatul Unit insa, “medicamentul este superior tratamentului standard” si mult mai ieftin. Degenerarea maculara se numara printre cele mai frecvente boli care cauzeaza tulburari de vedere si in Europa sau America de Nord, in randul persoanelor de peste 50 de ani.

Medici oftalmologi din trei centre medicale de profil situate la Londra, Bristol si Cheltenham au injectat cantitati infime de medicament in ochii celor 131 de pacienti care au fost de acord sa participe la experiment. Tratamentul actual al maladiei include utilizarea unui medicament care ridica costuri anuale de pana la 10.000 de lire sterline, echivalentul a peste 12.000 de euro, pentru fiecare pacient.

Sursa: BBC News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns