Un copil din Indonezia va primi tratament specializat pentru depedenta de tutun

O echipa de medici indonezieni va incepe saptamana viitoare un tratament special pentru ingrijirea unui baietel de doi ani, dependent de tutun, care fumeaza in prezent 20 de tigari pe zi, a anuntat un oficial guvernamental din aceasta tara. Cazului micutului Ardi este de mare actualitate dupa difuzarea, luna trecuta, a unui filmulet pe internet, in care acesta tragea cu multa pofta dintr-o tigara, in satul sau din insula Sumatra.

“O echipa formata dintr-un pediatru, un psihiatru si un asistent medical va trata copilul de saptamana viitoare”, a declarat presedintele Comisiei nationale pentru protectia copilului, Seto Mulyadi. “Sunt sigur ca un tratament serios ii va permite sa se lase treptat de viciu. A putut sa nu fumeze doua ore cand i-am retinut atentia cu jocuri”, a precizat oficialul indonezian.

Ardi ar fi dependent de tutun din cauza tatalui sau, care i-a dat tigari pe cand avea 18 luni. Parintii lui au spus ca baiatul, care a ajuns obez, se enerveaza si se loveste cu capul de pereti daca nu i se dau tigari. Potrivit statisticilor oficiale, in Indonezia circa 70% din adulti fumeaza in mod regulat.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns