UE a aprobat afisarea unor etichete speciale pe alimentele daunatoare

Parlamentarii europeni au votat in favoarea afisarii continutului daunator pe partea din fata a ambalajelor produselor alimentare. Ei au respins insa o propunere care viza marcarea cu rosu a alimentelor nesanatoase din pricina continutului mare de sare, zahar sau grasimi.

Scopul proiectului legislativ este sa le permita consumatorilor sa afle exact si cu usurinta cat de sanatos sau nesanatos este un produs alimentar, in loc sa caute ingredientele tiparite, de cele mai multe ori cu font mic, pe spatele ambalajelor. In cinci ani, etichetele uniformizate si detaliate vor fi obligatorii.

Totusi, legislatorii europeni au respins o prevedere care cerea codificarea pe culori-rosu, portocaliu, verde-a alimentelor, in functie de cat de sanatos sau de nesanatos este continutul lor. Desi cateva lanturi de supermarketuri europene folosesc deja acest cod de culori, producatorii de alimente au facut lobby intens impotriva proiectului de lege, plangandu-se ca acest lucru le-ar demoniza produsele si le-ar afecta vizibil vanzarile.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns