Stimularea creierului cu unde magnetice ar putea ajuta bolnavii de Alzheimer

Un tratament care sa includa stimularea creierului cu ajutorul undelor magnetice i-ar putea ajuta pe pacientii cu Alzheimer sa vorbeasca aproape la fel de bine ca atunci cand erau sanatosi, potrivit unui nou studiu. Cu toate acestea, medicii avertizeaza ca tratamentul este deocamdata unul experimental si ca a fost testat pe un numar redus de bolnavi cu Alzheimer pana in momentul de fata.

Peste 400.000 de britanici sunt in prezent bolnavi de Alzheimer, iar majoritatea beneficiaza de tratament cu medicamente care reduc vizibil ritmul de evolutie al bolii. In ultimii ani, cercetatorii au dezvoltat metode de tratament care utilizeaza pulsurile magnetice pentru a influenta activitatea electrica din creierul pacientilor. Studiile cu astfel de unde nu au avut in vedere doar bolnavii de Alzheimer, ci si tratarea migrenelor, a pacientilor cu Parkinson si chiar a depresiei.

Pacientii care au luat parte la studiu au beneficiat timp de doua saptamani de cate cinci sedinte saptamanale de stimulare magnetica. Fiecare sedinta de stimulare avea o durata de 25 de minute. Bolnavii cu Alzheimer care au beneficiat de tratament si-au imbunatatit vizibil capacitatile de utilizare si intelegere a limbajului.

Sursa: The Guardian

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns