Spitalul Judetean Constanta a ajuns la stoc zero de medicamente

Managementul asistentei medicale a patru dintre cele mai importante spitale din Constanta va fi preluat de Consiliul Judetean Constanta. Este vorba despre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, Spitalul de Ftiziologie Agigea si Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat ca decizia de preluare a managementului acestor unitati sanitare este in sensul descentralizarii si a fost adoptata ca urmare a situatiei financiare dezastruoase, care a facut ca la Spitalul Judetean sa se ajunga la un stoc zero de medicamente.

Seful CJ Constanta a declarat ca lunar in aceasta institutie sunt vazute 5.000 de cazuri, numarul cadrelor medicale fiind de 2.500, iar un etaj este igienizat de 35 de femei de serviciu. Totusi, salariile reprezinta 80% din cheltuielile spitalului, iar medicamentele numai 3%.

“Nu s-a intamplat niciodata in istoria Romaniei ca un spital din Dobrogea sa ajunga la stoc zero de medicamente. Cel mai bun medic din Constanta este trenul spre Bucuresti”, a declarat Nicusor Constantinescu.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns