Spitalele vor putea aloca cel mult 70% din buget pentru salariile angajatilor

Spitalele vor putea cheltui pentru plata salariilor angajatilor maximum 70% din bugetul asigurat de Casele Judetene de Asigurari de Sanatate, incepand cu 1 ianuarie 2011. Fiecare unitate va fi obligata sa cumpere materialele sanitare si medicamentele necesare functionarii.

Masura este inclusa in actele normative aprobate de Guvernul Romaniei, privind derularea procesului de descentralizare a unitatilor sanitare. Cele doua acte normative aprobate, Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sanatatii in vederea descentralizarii si Hotararea de Guvern privind aprobarea listei unitatilor sanitare pentru care se transfera managementul catre autoritatile administratiei publice locale, asigura transferul unitatilor incepand cu 1 iulie.

In urma descentralizarii, managerul unitatii sanitare va incheia contractul de management cu conducerea administratiei locale si nu cu ministrul Sanatatii, cum se intampla in prezent. Dupa descentralizare, concursurile pentu ocuparea functiilor de manager vor fi organizate de catre consiliile de administratie in care autoritatile locale vor avea majoritate.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns