Spitalele din Vaslui au datorii de 10 miliarde de lei vechi

Spitalele din judetul Vaslui au in prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei vechi, restante pe care Ministerul Sanatatii trebuie sa le plateasca inainte ca unitatile sanitare sa treaca in administrarea autoritatilor locale.

Din cele 7 spitale din judet, doar doua nu au datorii, Spitalul Judetean de Urgente (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitara din judet fiind pe primul loc in lista datornicilor, cu restante de 3,47 miliarde de lei, inregistrate catre furnizorii de medicamente, prestari servicii, alimente, materiale sanitare, reactivi si pentru servicii cu caracter functional.

“Spitalul de urgenta Barlad inregistreaza datorii de 3,42 miliarde de lei pentru servicii de executie efectuate de terti, medicamente, alimente, reactivi, materiale sanitare si tichete de masa. O datorie mult mai mica are Spitalul Municipal Husi, cu 609 milioane de lei, pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi, alte bunuri si servicii. Unitatea medicala din Negresti are datorii de 571 de milioane de lei, iar Spitalul de copii din Barlad are datorii de 445 milioane de lei”, potrivit lui Andrei Barbau, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns